Friday, September 28, 2012

Weekend cu tinerii la Covasna

In weekendul din 21-23 septembrie 2012, grupul nostru de tineri impreuna cu tinerii din Biserica Harul din Sat Minier, s-a bucurat sa poata vizita Biserica Baptista Romana din Covasna.
A fost un timp minunat petrecut in orasul Covasna dar si in imprejurimi, timp in care ne-am minunat de maretia lui Dumnezeu si i-am multumit pentru tara frumoasa pe care o avem.
Printre mofete cu sulf si vizitele la Sf. Ana si Ciucas, am reusit sa petrecem un timp de calitate impreuna si sa ne cunoastem mai bine.
Am fost foarte incantati de ospitalitatea cu care am fost primiti iar duminica dimineata la serviciul divin am participat si la un botez unde 2 tinere L-au marturisit pe Hristos ca Domn in vietile lor.

Ii multumim lui Dumnezeu pentru oportunitatea pe care am avut-o de a vizita aceasta biserica si speram ca pe viitor sa mai avem astfel de ocazii.








Friday, September 21, 2012

Calatorie misionara in Serbia, 14-17 Septembrie 2012


In urma hotararii de a sprijini in rugaciune lucrarea misionara din Serbia si din Armenia, si de a ne implica in misiunea din Serbia, vineri dimineata, 14 septembrie 2012, o echipa formata din 7 pastori si 5 tineri, au plecat spre Serbia. Motivul principal al acestei calatorii misionare a fost participarea la o conferinta pentru pastori, organizata intre bisericile reprezentate de fratii pastori romani si pastori sarbi din Uniunea de Sud. Conferinta a avut loc la Camp Timok, tabara ce apartine bisericii din Zajecar, la aproximativ 20 km de oras. Ne-am bucurat impreuna cu gazdele noastre, fr. Branko si familia lui, dar si impreuna cu ceilalti frati pastori care au participat la conferinta. 
Duminica, ne-am impartit in 3 echipe si am vizitat Bisericile Baptiste din Bor (atat de sarbi, cat si de rromi), Negotin, Kladova si Zajecar. 
Va indemnam sa continuati sa va rugati pentru aceasta tara unde impotrivirea bisericii ortodoxe este foarte mare. Bisericile sunt foarte mici, si multe dintre ele nu au o cladire unde sa se poata aduna.
Ne-am intors mai incurajati atunci cand am vazut bucuria cu care se inchina acesti oameni, chiar daca sunt doar 5 sau 6, si ne-am dat seama cat de binecuvantati suntem sa avem o cladire si instrumente cu care sa ne inchinam, si faptul ca putem face lucrul acesta liberi. Chiar daca si noi suntem putin in biserici cateodata si parca ne simtim descurajati, acum putem sa vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva si ii putem multumi lui Dumnezeu pentru felul maret in care a binecuvantat bisericile din Romania.
Ne rugam Domnului ca in urma acestei calatorii sa ne dea intelepciune si viziune despre cum putem sa incurajam si sa ajutam Biserica din Serbia.

Camp Timok 


fr. Tudor si fr. Branko



fr. Dragan - Leskovac
fr. Andi Nistoriu - Filipestii de Padure
fr. Cedo - Nis
fr. Boban - Kladova
fr. Viorel Cruceru - Slatina




fr. Emanuel - Nis

fr. Dwayne Brown - Bucuresti

fr. Marian Jipa - Pitulicea

fr. Moise Silviu - Bratasanca

fr. Ion Vasile - Campina

fr. Branko - Zajecar



Biserica Baptista din Bor